Tomyco d.o.o. v reviji Monitor

Revija Monitor je 15. decembra 2015 (revija je izšla 24. novembra) objavila prispevek z naslovom Kako na prvo stran (Prelisičimo Google) v rubriki DOSJE. Avtor Matej Huš, v njem govori o optimizaciji spletnih strani. Čeprav je članek na prvi pogled splošen, pa je v njem veliko aktualne resnice. Pri tem poudarjam besedo “aktualne”, saj se stvari na iskalnikih, kot je Google rade spreminjajo oziroma jih spremenijo avtorji in lastniki iskalnika.

Članek v reviji Monitor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ ali s klikom na sliko.

Avtor med drugim omenja pomen SEO analize besed, kontakt s stranko in iskanje ključnih pojmov, ki bodo prinesli največ rezultatov. Med drugim pove tudi, da je delo dolgoročno in da ga gre jemati skrajno resno, saj lahko že majhna odstopanja od Googlovih zahtev, iskalnik razume kot prevaro in stran preprosto odstrani iz prvih mest na seznamu iskanj. Ponovna pot na vrh je lahko potem zelo trnova ali celo povsem onemogočena.

V članku je tudi več zanimivih shem in tabel, iz katerih so razvidne trenutne relevantne informacije. Tako zvemo, da so prihodki od prodaje oglasnega prostora pri Googlu sicer izjemni, vendar kar trikrat nižji, kot pri socialnem omrežju Facebook.  Za večino lastnikov spletnih strani pa je gotovo najpomembnejši podatek ta, da glavnino svetovnega tržnega deleža med iskalniki nadzira ravno Google, ne pa lokalni iskalniki, kot je pri nas denimo Najdi.si. Njihov pomen je pravzaprav neznaten. Izjema je seveda kitajski Baidu, ki ima že skoraj 20% svetovnega deleža iskanj, zahvaljujoč velikemu številu kitajsko govorečih oseb.

Reviji Monitor se zahvaljujemo za povabilo k sodelovanju pri ustvarjanju tega prispevka in jim želimo še veliko uspeha v prihodnje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O nas in blogih

V rubriki Novice bomo v krajših prispevkih predstavili naše delo, prenove in posodobitve spletni trgovin, portal in strani z množico zanimivih prispevkov.

Breplačna SEO analiza

Imate spletno stran in vas zanima kako ste pozicionirani na določeni ključni besedi? Odločite se za brezplačno SEO analizo in prejeli boste PDF dokument s koristnimi informacijami. BREZPLAČNO! Če boste želeli še več informacij, se lahko dogovorimo za sestanek in dolgoročno sodelovanje.